duminică, 18 mai 2014

Haideti la Festivalul Filmului European!



 42 de filme din 25 de tari! Suna interesant,nu? Ei bine, este vorba despre a XVIII-a editie a Festivalului Filmului European.Acesta va debuta de Ziua Europei şi se va desfasura in perioada 918 mai la Bucureşti (9-15 mai) şi Tîrgu-Mureş(16-18 mai).
   In acest an cu ocazia "majoratului" Festivalului se va prezenta o selectie excelenta de filme europene (drame,comedii,biografii,scurtmetraje,documentare,filme de animatie etc.) completata si de alte evenimente ce au ca scop sa atraga un public nou.
   Proiectiile din Bucureşti vor avea loc la cinematografele Studio si Elvire Popesco in perioada 9-15 mai, iar cele din Tîrgu-Mureş la cinematograful Arta,în perioada 16-18 mai.
   Scopul acestui festival e de a promova filmul european sub indrumarea ambasadorului onorific-regizorul Adrian Sitaru, autor a numaroase productii cinematografice (dintre care "Colivia","Pescuit sportiv","Domestic")
    La Seara de gala a Festivalului(vineri, 9 mai, la Cinema Studio)va fi proiectat filmul Miss Violenta(Grecia, 2013) in prezenta regizorului Alexandros Avranas si a actritei Eleni Roussinou.Filmul-povestea unei duble prabusiri-a fost selectat in numeroase festivaluri si recompensat cu premii la Venetia (Leul deArgint, Coppa Volpi, Fedeora), Reykjavik,Stockholm, Montreal etc.In program sunt numeroase pelicule care au tinut capul de afis la festivaluri de prestigiu,precum: Cannes, Venetia, Rotterdam, Sundance, Karlovy Vary etc dar seara festivalului va cuprinde de asemenea si 2 documentare romanesti: Bucuresti,unde esti? (regia Vlad Petri) si Cantece pentru un muzeu (regie Eliza Zdru).
   Mai multe detalii despre desfasurarea festivalului,stiri,noutati,concursuri sau informatii gasiti pe www.ffe.ro si pe www.facebook.com/ffeRomania
   Va recomand cu mare drag sa participati la acest eveniment,cei care aveti posibilitatea, caci nu aveti absolut nimic de pierdut.
   Aici aveti si link-ul cu clipul de prezentare a evenimentului realizat de Adrian Sitaru: https://www.youtube.com/watch?v=Pm0vvGwOTc4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu